Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Romanii din Elvetia
     media: 0.00 din 0 voturi

Recent am fost in vizita la niste prieteni din Elvetia si am descoperit o comunitate destul d emare de romani, insa spre mirarea mea nu era atat de dornica sa socializeze precum eram eu. Asa ca am fost eu cel care a incercat sa dezmorteasca putin atmosfera, dupa cateva ore de trancanit, am ajuns prieteni la catarama. Asta pentru ca am eu talent oratoric, dar si pentru ca oricat de bine s-ar trai in Elvetia, romanii de aici sunt si ei ca tot omul, le este dor de casa.

Cum sa nu-ti fie dor de tara ta, cand aici in Elvetia este ata de liniste, lumea nu prea comunica, toti sunt retrasi in casa lor, cu munca lor, cu familia lor. Asa ca daca tot am de gand sa-mi deschid un cont in Elvetia - asta pentru ca vreau sa iau pensie de la statul elvetian, cea romaneasca nu ma mai incanta.

Planul meu: am o mica afacere ce imi aduce undeva la 200 de euro lunar - asa ca am sa ma declar liber profesionist, imi inregistrez veniturile in Elvetia, apoi dupa doi ani le cer un ajutor social, ca nu prea ma descurc, mai trece timpul si la pensie iau una elvetiana! Merge, nu-i asa?
Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare