Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

USL - CCR si Diaspora
     media: 5.00 din 1 vot

Am tot scris despre modul in care este privita diaspora romaneasca din interiorul Romaniei, si mai ales de catre politicieni! In ultima vreme noua guvernare USL s-a pus cu biciul pe cei plecati din Romania , uitand ca de fapt sunt responsabili cel putin in proportie de 50 % de fuga romanilor din tara.
Tot timpul guvernantii uita ca ei sunt cei care ar trebui sa asigure locuri d emunca si venituri decente in Romania, ca ei sunt cei care mentin de 22 de ani salariile profesorilor la 200 - 250 de euro lunar, ca ei platesc medicii (nu doctori ca Victor Ponta) cu mizerii de salarii si sunt obligati sa fuga in tarile care daca nuu ii platesc ca pe bastinasi, macar le asigura un trai decent.

Ne-am permis sa ilustram acest articol cu o poza din Catavenci , nu din motive politice, ci din amuzament.

Acum, cand USL vrea sa tot scurteze listele electorale se tot chinuie sa scoata diaspora din aceste liste. Oare de ce? Sa fim noi oare cei de care te folosesti numai cand iti convine? De ce nu se gandesc cum s ane asigur e"dreptul la vot" si se gandesc cum ar putea sa il suprime?

Suntem noi diaspora, cetateni de mana a doua pentru USL? Cand ne "papau banii" timisi in tara eram buni, acum suntem de prisos se pare. De ce nu incearca sa ne atraga de partea USL decat sa incerce sa ne dea la "gunoi" ?

Se tot plang guvernantii ca nu prea muncesc romanii in tara, ca trebuie din munca a trei milioane sa sustina 19 milioane , dar daca noi cei peste 3 milioane muncim si trimitem bani in tara , care macar prin acel TVA si prin valuta intrata si tot ne aducem aportul la economie, la ce suntem oare buni? Caci de primit un sprijin la Consulate si la Ambasade mai putin. Ne iau zeci si sute de euro pentru o hartie, si cam asta e tot ce poate face statul pentru cei plecati de acasa. Apoi ne arata cu degetul c anu ne dorim revenirea acasa. Pentru ce sa revenim? (Intrebare pentru politicieni - nu pentru cititori) Sa vedem daca are macar unul curajul sa raspunda public la intrebare!ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare