Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Casa Ungaria
     media: 5.00 din 1 vot

Vind casa in Ungaria, la 20 km de vama Turnu, sat linistit si plin de verdeata, sosele asfaltate, trotuare, cu canalizare centrala, e/e, gaz, apa, incalzire autonoma, suparafata casei de 100 m.p., 3 odai, sufragerie, bucatarie, baie si tualeta separate, mobilata, reparatie curenta, gardina de pomi cu suprafata de 1700 m.p., garaj, acareturi - toate din piatra, cimentuite cu iluminare, apa!
Pret : 34.000 Euro
Telefon : +36308756842
Mai multe poze : http://ro.fotoalbum.eu/despre/a494638
Pentru detalii lasati email in comentariu!


Casa in Ungaria
     media: 5.00 din 2 voturi

De multa vreme am tot scris despre investitii. Asta in cazul in care asa cum ziceam in articolul precedent, esti un "infractor din Romania" , adica ai plecat din tara sa castigi un ban cinstit sau sa deviicetatean al UE sau al altei tarisoare. Romanul castiga bani grei (adica munciti cu greu) , rabda de toate pentru a trai mai bine decat in "lagarul" romanesc. Si apoi ce face ? Se decide sa isi ia o casa , pentru vremuri de batranete. Stiu zeci de cazuri in care emigrantul roman isi cumpara (de multe ori cu un credit pe 20 - 30 de ani) o casa sau un apartament in diverse tari. De ce? Pentru a trai intr-un loc civilizat , cu toate comoditatile demne de mileniu trei. Insa multi nu stiu de ce in Ungaria sunt case mai ieftine. Nu la preturi de nimic , la pretul just , care de obicei acopera strict valoarea constructiei si a terenului. Iar terenurile sunt ieftine in zona rurala.
Da , sunt case la cateva mii de euro , insa acelea sunt din "vaiuga" (chirpici) , trebuiesc renovate , iar o renovare minima si acceptabila te costa 10 mii fara a pune la socoteala manopera. Deci intre a lua o coliba cu 10 mii si a lua o casa acceptabila, din caramida la 20 si ceva de mii , eu cred ca merita sa o iei pe a doua. In prrimul rand , caramida e caramida, in al doilea cele din chirpici nu se asigura sau se asigura mai greu si la sume mult mai mici. Am studiat de exemplu site-ul imobiliar de pe e-4u.info , si am gasit ca ofertele sunt mai mult decat convenabile.
Si inca un avantaj , indiferent ca multi inca sunt Toma necredinciosul , pretul e in crestere, deci investitia e 100 % profitabila. Cine se grabeste, departe ajunge si cumpara o casa la un pret convenabil. Cu strazi asfaltate in localitate, trotuare amenajate , impozite mici , comunitati romanesti destul de mari!
N.r. Vom reveni cu detalii dupa documentari suplimentare


Infractorul roman
     media: 5.00 din 2 voturi

Recent am scris despre infracorul roman , caz studiat de cercetatorii din mai multe tari. Si conform acelui studiu s-a dovedit ca romanul se naste infractor. Nu am crezut ca acest studiu va avea un impact atat de mare pe motoarele de cautare. Am crezut pur si simplu ca e o stire ca oricare alta. Mai ales ca nu dezvaluisem toate amanuntele acestei descoperiri uimitoare.

Romanul este supus unei legi nescrise, indiferent ce face , face o infractiune. Evident , sunt cateva categorii sociale care au fost imunizate la acest flagel. Acestia sunt de exemplu judecatorii, parlamentarii. Prin lege ei au "imunitate" . Deci nu se pot imbolnavi de aceasta boala incurabila.
Si cum ar putea oare un judecator sa fie infractor? Sa fie cercetat ? Nicicum. Ce daca schimba destinul unui om, acesta face puscarie si apoi se descopera ca e nevinovat. Daca are bani , timp si putere nu are decat sa dea statul in judecata si sa ajunga la CEDO si acolo sa primeasca despagubiri. Platite evident de "pungasii" contribuabili, adica de noi, eternii infractori.
Sau un politician! Cum sa fie el inchis , cand el are treaba la parlament.Nu mai zic sa fie el la acel parlament Euro ( aici mereu ma gandeam ca a r trebui s afie ca la masini .. Euro 4 , Euro 5 ) . Nu, e clar , parlamentarul nu poat efi infractor. El este o persoana pasnica, care doarme pe scaunele incomode din parlament, sau si mai rau, nu poate ajunge la sedinte, din cauza problemelor personale. Deci in mod justificat , el trrebuie sa devina milionar. Nu poate fi dat jos pana nu isi indeplineste menirea!
N.r. Vom reveni cu noi dezvaluiri!


Romanul infractor
     media: 5.00 din 1 vot

Un studiu recent al cercetatorilor din Sua si Europa a demonstrat ca romanul se naste infractor. Studiul are la baza cercetari facute in ultimii 20 de ani pe un esantion de 19.043.126 de persoane din 190 de tari. Cel mai bine stau americanii, rusii , nemtii si englezii.

Romanii , conform acestui studiu , se nasc infractori. Acest lucru este confirmat si de autoritatile din tara , dar si de cele din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii si Canada.

Conform studiului , in clipa in care se naste , romanul , devine infractor. In mod evident ceva din comportamentul sau de nou nascut, al parintilor sau rudelor de gradul I este impotriva legii. O parte din ei nu au asigurare medicala, sau folosesc soft fara licenta. Problema IT a romanului este una din cele mai grave din lume, 99 % din romani neavand licenta pentru mai mult de un program, de obicei acesta este windows-ul car evine preinstalat, insa in rest nimic, fara licenta. Acest lucru a determinat aparitia Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) . Era o decizie iminenta datorita numarului mare de infractori romani.

Datorita acestui comportament infractional al romanului el este tratat peste tot ca atare. Pornind de la administratorul de bloc care urla la locatar ( precis nu a dat datele la apa la timp, sau are construit ilegal in casa o colivie de papagal), continuand cu politistul care-l amendeaza imediat ce l-a oprit in trafic si pana la functionarul consular din Italia sau Republica Moldova.

Peste tot, el este tratat asa cum merita, adica ca un infractor. Altfel nu s-ar putea explicat de ce desi legislatia tarilor prin care circula, inclusiv a sa de bastina , prevede sanctiuni de tip avertisment , acesta nu se aplica niciodata. Si cum s-ar putea aplica un avertisment unei persoane care s-a nascut infractor. Doar lipsa de spatii in puscarii impiedica arestarea lor imediat dupa nastere. Dar odata cu trecerea crizei (in maxim 50 -60 de ani pentru Romania) acest lucru se va rezolva si vom intra cu totii la penitenciar, acolo unde ne e locul. Pana atunci, de voie, de nevoie , facem arest la domiciliu.

Poate credeti ca povestea cu arestul la domiciliu e o gluma sau parabola (literara)! Nicidecum. Este adevarul pur. Nerecunoscut oficial ca si problema inchisorilor CIA din Romania. Ele exista , insa nimeni nu are curajul sa o recunoasca (cel putin asa se spune in mediul jurnalistic international).
Deci , cum spuneam mai sus, romanul este arestat la domiciliu. Si pentru ca unii au bani , atunci pedeapsa se executa sub forma de frig in apartamente, preturi exagerate la curent si combustibili , sau si mai bine , taxe enorme la autoturismele aduse (probabil ilegal) de peste granita (teoretic Germania si Olanda). Daca nu eram arestati, atunci s-ar fi tinut cont de hotararile judecatoresti care declara acele taxe de prima - ultima inmatriculare, taxa de mediu sau cum ii mai spune.

Apoi , infractorul roman incearca sa evadeze din arest si pleaca in lume. Gata , e deja dat in urmarire generala. Autoritatile nu se zbat in privinta fugarilor, ci folosesc tertipuri invatate de la vechiul regim. Toate astea pentru a pune mana pe fugari si ai pune la arest (celula din Romania - proprietate sau inchiriata).

Cum actioneaza? Ii asteapta la Ambasade si Consulate. Pun mana pe documentele lor false - sau ilegale. De exemplu : sa zicem ca fugarul se afla in Italia. Aici , in mod frauduros isi face rost de acte italienesti. Zic frauduros , pentru ca de fapt el mai are un rand de acte romanesti, adica banditul roman, are doua domicilii. Ati inteles? El cauta sa insele autoritatile romanesti, sa le incurce in statistici , si astfel, singurii ne-infractori romani (probabil exonerati de la pedeapsa) , functionarii , politicienii si politistii + cei cu bani, nu isi pot face datoria. Credeti ca nu stiu, nu vor sau nu le pasa ? Gresit, datorita infractorului de drept comun , fugarul, emigrantul .. ei nu pot pune tara pe picioare.

Dar nu toti sunt asa de ingeniosi si fug din arest. Majoritatea stau in Romania. Unde ..... (continuarea studiului saptamana viitoare)


e-Jurnal se imbogateste
     media: 5.00 din 2 voturi

Probabil ca titlul si poza v-ar duce la gandul ca e vorba de bani , insa este vorba de o noua rubrica a colegilor nostri din diaspora! Salutam initiativa lor si re-publikam primul articol inaugural!
e-Jurnal, publicatia OnLine cu care v-ati obisnuit de ceva vreme ( ne referim cel putin la cei peste 800 de abonati) , a decis sa deschida o noua categorie de stiri ,si anume cele din Republica Moldova. Desi suntem parteneri cu e-Moldova , publicatia OnLine dedicata romanilor din dreapta Prutului, cred ca ar fi corect sa avem si aici o rubrica separata. Asta mai ales pentru ca sunt destui romani din stanga (din Romania) care locuiesc acum in Moldova. Si primim saptamanal sesizari de la ei. Cele mai multe cu privire la modul in care sunt tratati de Autoritatile romanesti de la Chisinau (adica Ambasada si Consulat).
Referitor la acest subiect, cel mai dureros este ca acesti angajati platiti de statul Roman , se comporta ca si cum noi, cetatenii care le platim lefurile, suntem supusii, sclavii lor. Zeci de scrisori atesta acest comportament incorect al lucratorilor de la Consulatul romanesc. Abordari de genul "nu ma intereseaza ce spune presa" , "nu imi pasa caca lumea se revolta" le-am surprins si noi , deci nu ne poate spune nimeni ca le luam din "gura lumii". Suntem obisnuiti cu ele de la alte ambasade si consulate.
Noi , cei plecati de acasa , si nu de bine ci de atata obida stransa in ani lungi de democratie , speram ca va veni si ziua in care cu totii , politicieni, functionari publici vor deveni ceea ce sunt de fapt prin prevederile constitutiei : slujitori in slujba poporului si nu gardieni din lagarele de concentrare.
Pana cand vom fi doar amendati si niciodata aparati de reprezentantii statului nostru? 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare