Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

e-Jurnal se imbogateste
     media: 5.00 din 2 voturi

Probabil ca titlul si poza v-ar duce la gandul ca e vorba de bani , insa este vorba de o noua rubrica a colegilor nostri din diaspora! Salutam initiativa lor si re-publikam primul articol inaugural!
e-Jurnal, publicatia OnLine cu care v-ati obisnuit de ceva vreme ( ne referim cel putin la cei peste 800 de abonati) , a decis sa deschida o noua categorie de stiri ,si anume cele din Republica Moldova. Desi suntem parteneri cu e-Moldova , publicatia OnLine dedicata romanilor din dreapta Prutului, cred ca ar fi corect sa avem si aici o rubrica separata. Asta mai ales pentru ca sunt destui romani din stanga (din Romania) care locuiesc acum in Moldova. Si primim saptamanal sesizari de la ei. Cele mai multe cu privire la modul in care sunt tratati de Autoritatile romanesti de la Chisinau (adica Ambasada si Consulat).
Referitor la acest subiect, cel mai dureros este ca acesti angajati platiti de statul Roman , se comporta ca si cum noi, cetatenii care le platim lefurile, suntem supusii, sclavii lor. Zeci de scrisori atesta acest comportament incorect al lucratorilor de la Consulatul romanesc. Abordari de genul "nu ma intereseaza ce spune presa" , "nu imi pasa caca lumea se revolta" le-am surprins si noi , deci nu ne poate spune nimeni ca le luam din "gura lumii". Suntem obisnuiti cu ele de la alte ambasade si consulate.
Noi , cei plecati de acasa , si nu de bine ci de atata obida stransa in ani lungi de democratie , speram ca va veni si ziua in care cu totii , politicieni, functionari publici vor deveni ceea ce sunt de fapt prin prevederile constitutiei : slujitori in slujba poporului si nu gardieni din lagarele de concentrare.
Pana cand vom fi doar amendati si niciodata aparati de reprezentantii statului nostru?ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare