Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Românii din Ungaria
     media: 5.00 din 1 vot

Românii din Ungaria


În Ungaria, grupuri compacte de români trăiesc în mai multe așezări rurale din apropierea graniței cu România și în orașul Jula (maghiară Gyula). Un grup important de români se află și în capitala Budapesta.


Conform ultimului recensământ din 2001, în Ungaria trăiesc: Cetățeni de limbă maternă română: 8.482 persoane Cetățeni de naționalitate română: 7.995 persoane Cetățeni de religie ortodoxă română: 5.598 persoaneRezultatele oficiale ale recensământului din 2001 indică 7.995 de persoane care s-au declarat români, respectiv 8.482 de cetățeni ai Ungariei care au considerat că limba lor maternă este româna.

Conform surselor provenind din interiorul comunității, populația românească din Ungaria numără 20.000 - 25.000 locuitori, mult peste datele oficiale ale recensământului din 2001.

Conform legilor ungurești, fiecare minoritate, inclusiv românii, își alege un organism reprezentativ care să-i reprezinte interesele. Organismul care reprezintă interesele minorității române se numește Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria (prescurtat AȚRU).

Astazi puteti sa va alaturati acestei comunitati pe forum!


Centrul de Presa e-Moldova
     media: 5.00 din 2 voturi

Astazi 13 octombrie 2011 a luat fiinta CPeM - Centrul de Presa e-Moldova. Scopul acestuia este de a reuni redactorii e-Moldova, cititorii si colaboratorii acestui portal. Dar celmai important , aici vom primi informatiile de la voi , le vom analiza si cele mai bune informatii, articole si idei vor fi publicate pe portalul nostru e-Moldova.
Acest lucru a devenit o necesitate datorita traficului din ce in ce mai mare pe portal, care a depasit 100 de mii de vizitatori unici! Cei peste 3000 de abonati ne dau speranta ca suntem pe drumul cel bun, mai ales ca de ceva timp avem si un forum unde puteti discuta diverse teme!


Parteneri media: 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare