Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Imigrantii romani nu se vor intoarce in tara
     media: 5.00 din 19 voturi

Imigrantii romani nu se vor intoarce in tara ? Iata ce intrebari isi pun autoritatile romane , incearca sa le afle raspunsul, dar din pacate nu se stie nimic despre acesti romani dezradacinati - caci fie ca au reusit fie ca nu , niciodata nu le va fi ca acasa, oriunde s-ar afla!
Sociologii romani sunt de parere ca imigrantii romani nu se vor intoarce in tara desi ultimele stiri ne anunta ca au de gand sa faca acest lucru din cauza ca nu mai au unde sa munceasca."Imigrantii sunt excelenti sociologi. Perceptia personala a efectelor plecarii lor asupra copiilor, asupra familiilor, asupra oportunitatilor de pe piata muncii din Romania, reprezinta un factor cheie in realizarea studiilor si influenteaza migratia", a declarat Dumitru Sandu, profesor doctor universitar al Universitatii din Bucuresti, informeaza Adevarul. Sociologii sunt de parere ca romanii nu se vor intoarce in tara chiar daca spun asta din cauza ca Romania are inca multe minusuri."Chiar daca mai mult de jumatate spun ca ar vrea sa revina, probabilitatea ca asta sa se intample este putin peste zero. In clipa de fata, migrantul este dispus sa se intoarca daca are un salariul apropiat de cel de acolo si daca va avea o calitate a vietii ca in Spania sau Italia: scoli moderne, servicii dezvoltate, institutii care respecta oamenii", a mai spus Dumitru Sandu.Chiar daca Romania incepe sa se transforme intr-o tara europeana , incercand sa imbunatateasca viata cetatenilor, romanii vor continua sa migreze. O parte dintre imigranti constientizeaza ca Romania nu este inca pregatita sa le ofere tot ceea ce isi doresc.Cei mai multi romani care aleg ca tari de destinatie Italia sau Spania provin din medii sociale joase si nu au pregatire intelectuala. Doar 6% dintre barbatii si femeile care traiesc acolo sunt intelectuali. In constructii lucreaza 51% dintre barbati si 1% dintre femei. 46% dintre romancele din Spania sunt casnice, 34% dintre ele lucreaza in comert, iar 13%, in alte domenii. Rata barbatilor care lucreaza in comert este de 13% si 30% lucreaza in alte domenii.



Comentarii

Cele mai ieftine bilete de avion (cu toate taxele incluse): Maldive de la 671 euro, Bangkok de la 396 euro, New Yor de la 415 euro, Fort de France de la 376 euro. Intra pe http://www.iAvion.ro si rezerva acum.
Poate asa, vor mai veni din cand in cand inapoi
de www.iavion.ro in data de 2009-11-28 17:39
Rezerva sejururi, croaziere, circuite, bilete de tren, hotele, bilete de avion, rent a car, luna de miere, weekend, ski, revelion. Oferte promotionale & Last minute ale touroperatorilor romani si europeni. Cauta, compara si rezerva acum online. Fly your Dream with NoNameTravel
de NoNameTravel in data de 2009-11-28 18:14
Rezerva online hotel, hostel, vila, apartament, bed & breakfast in toata lumea. Oferte Last minute & Promotii saptamanale. www.iHotele.ro iti pune la dispozitie cele mai eficiente motoare de cautare pentru toate categoriile de cazari. Cauta, compara si rezerva acum fara comisioane suplimentare.
de iHotele in data de 2009-11-28 18:15
Cele mai ieftine bilete de avion. Lowcost, last minute si promotii. www.iAvion iti pune la dispozitie cele mai eficiente motoare de cautare pentru curse de linie, chartere si low cost. Cauta, compara si rezerva acum fara comisioane suplimentare.
de iAvion in data de 2009-11-28 18:15


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Romanii din Germania



vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0







Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare