Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Sorin Oprescu ataca iar Capitala
     media: 5.00 din 9 voturi

Sorin Oprescu a pierdut de două ori bătălia pentru Primăria Capitalei
Marţi 15 aprilie 2008, 20:35
Despre Sorin Oprescu, senator PSD şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Bucureşti, se poate spune că este un politician urmărit de ghinion. Pe lângă cele două înfrângeri la alegerile pentru Primăria Capitalei, a pierdut şi două bătălii pentru primele poziţii de conducere din PSD. Cu toate acestea, Doctorul, cum îi spun în colegii de partid, rămâne un personaj extrem de popular. Sorin Mircea Oprescu s-a născut în 1951, în Bucureşti. Este divorţat şi are un copil. În 1976 a absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti, iar în 1981 şi-a luat doctoratul în chirurgie generală. La începutul anilor '90 a fost consilier al ministrului Sănătăţii, iar din 1994 până în 2006 a fost directorul Spitalului Universitar Bucureşti. În plan politic, despre Oprescu se poate spune că n-a prea avut noroc. În 1998 a pierdut Primăria Capitalei în faţa lui Viorel Lis, la o diferenţă de un procent, iar în 2000 a fost depăşit de Traian Băsescu, cu doar 60 de sutimi. Anul 2005 i-a mai adus un eşec, de data asta în PSD: a pierdut funcţia de preşedinte executiv, în faţa lui Adrian Năstase. A urmat înfrângerea din 2006, când a candidat la preşedinţia partidului împotriva lui Mircea Geoană."El e un fel de fiu risipitor al partidului, e un om foarte talentat, dar are un talent fantastic ca atunci când vine un moment important, să joace solitar. S-a apucat să candideze împotriva mea în 2006, deşi era şef la Bucureşti, dacă nu candida în 2006, probabil azi era candidatul Bucureştiului, era şi liderul organizaţiei", a spus Mircea Geoană despre Sorin Oprescu.Singura victorie politică a lui Oprescu a fost alegerea ca preşedinte al PSD Bucureşti, în iulie 2006. Şase luni mai târziu, a demisionat. Şi în plan profesional a avut parte de lovituri. A fost demis de la conducerea Spitalului Universitar în 2005, a intentat proces şi a câştigat, pentru ca, un an mai târziu să demisioneze şi să rămană şef de secţie. În ciuda nereuşitelor în politică, Sorin oprescu a fost mereu un personaj foarte popular.
"Mă străduiesc să îndeplinesc toate condiţiile legale ca să pot să mă înscriu în acestă cursă electorală. Ca independent, bineînţeles", a declarat Sorin Oprescu. "Dacă bucureştenii mă vor sprijini în continuare cu aceste semnături va fi încă un semn în plusc că ei mă doresc. Pentru că dilema mea a fost următoarea: partidul a spus ba, bucureştenii au spus da", a adăugat liderul social-democrat.Mai multe formaţiuni îl susţin pe Oprescu în cursa electorală, unele în turul întâi, iar altele în turul doi, potrivit liderului PSD. Printre acestea se numără Uniunea Pensionarilor şi Partidul Ecologist, a mai spus el.Comentarii

:d Dupa lupte seculare care au durat aproape 1 saptamana Oprescu este iar pe val. Eu unul sper sa castige alegerile capitalei, si sa faca de 2-3 ori mai mult decat vechii edili! :-? Si mai sper sa nu revina niciodata in PSD!
de Diaconu in data de 2008-04-26 06:40


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare