Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Romania si Kosovo
     media: 5.00 din 10 voturi

Preşedintele Serbiei, Boris Tadic, şi-a început, joi, vizita oficială de câteva ore la Bucureşti, el fiind primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu.
Tadic a fost primit de Băsescu în cadrul unei ceremonii oficiale desfăşurate pe Platoul Marinescu al Palatului Cotroceni. Cei doi şefi de stat s-au îmbrăţişat.
Ceremonia a inclus intonarea imnurilor de stat şi trecerea în revistă a gărzii de onoare.
Tadic şi Traian Băsescu au avut o întâlnire tete-a-tete, urmată de declaraţii de presă.
Preşedintele Serbiei, Boris Tadic, a mulţumit României, în declaraţia susţinută alături de preşedintele Traian Băsescu, pentru sprijinul acordat ţării sale, în situaţia creată de proclamarea independenţei Kosovo, subliniind că este recunoscător statului român.
El a menţionat că, dat fiind faptul că România, stat membru UE, îşi menţine poziţia principială de a nu recunoaşte independenţa Kosovo, denotă că la nivelul UE nu există o atitudine comună în legătură cu această problemă.
Tadic a mai spus că preşedintele Traian Băsescu este "prietenul tradiţional al Serbiei, care crede în integritatea Serbiei, care respectă reglementările internaţionale şi care crede în viitorul european al Serbiei".
Tadic, a declarat că Serbia va continua să lupte pe cale paşnică pentru interesul ei legat de integritatea teritorială şi nu va intra în război, având experienţa confruntărilor din Balcani.
"Şi nu v-o spun ca o declaraţie de om politic ce vrea să facă o plăcere cuiva, vă transmit o realitate de la un şef de stat membru UE: UE doreşte ca Serbia să devină, când va îndeplini criteriile, membră a Uniunii", a spus Băsescu, precizând că orice moment de autoizolare a Serbiei înseamnă întârzierea îndeplinirii unui obiectiv pe care, după părerea sa, sârbii au arătat că doresc să fie îndeplinit, dat fiind rezultatul alegerilor de la 3 februarie din această ţară.
Băsescu a mai spus că România va acorda tot sprijinul ei pentru ca Serbia să devină membru al UE. "Ca prieten al sârbilor, mi-aş permite să rog oamenii politici sârbi să ţină legătura cu statele UE. Este lucrul de care Serbia are cel mai mult nevoie acum: să comunice. Orice strategie care ar însemna o relativă autoizolare a Serbiei este păguboasă", a spus Băsescu.
Parlamentul din Kosovo a votat, duminică, independenţa provinciei faţă de Serbia.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare