Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Roamnii - criminalii Europei?
     media: 5.00 din 19 voturi

Un roman violeaza si ucide o italianca la Roma
Veltroni convoaca presa la o conferinta improvizata
Veltroni: "Romanii sunt de vina si autoritatile de la Bucuresti"
Violata, pe moarte si aruncata intr-un canal la statia Tor di Quinto, periferia nord a Romei. Asta a fost soarta Giovannei Reggiani, o italianca de 47 de ani decedata azi in urma agresiunii de ieri seara. Autorul crimei, un roman de 24 de ani, de etnie rroma, care traia fara ocupatie si domiciliu intr-o tabara improvizata pe malul Tibrului.
Tot o romanca, nomada, l-a vazut pe tanarul roman taraind corpul femeii in jurul orei 21 locala si a dat alarma.
Stirea despre italianca decedata in cursul zilei de azi la spitalul Sant'Andrea de la Roma a ajuns imediat la urechea primarului Veltroni. In cursul dupa amiezei, edilul Romei a organizat o conferinta de presa improvizata in Campidoglio, sediul Primariei. Si a trimis un mesaj clar Bucurestiului: inaintea intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, Roma era unul din orasele cel mai sigur din lume.
Dar " de cateva luni, e o expresie a violentei care arata o schimbare a climei", adauga sumbru Veltroni. Apoi citeaza episoadele redate pe larg de mass media, in care au fost implicati cetatenii romani: biciclistul ucis, agresiunea asupra regizorului Tornatore si episodul de azi.
Concluzia primarului e una si o sustine raspicat: de vina sunt romanii, iar responsabile sunt autoritatile de la Bucuresti. " Din pacate, (episoadele) sunt legate intr-o singura matrice: in acest oras, la fel ca in marele orase s-a inregistat un aflux masiv de cetateni comunitari, iar nu extracomunitari.
Nu e vorba de imigranti care vin sa-si castige painea, ci de o tipologie care se caracterizeaza prin criminalitate. Nu vreau sa fac generalizari cu privire la o singura tara: aseara, chiar o romanca a denuntat crima.
Dar nu pot sa nu spun ca, atunci cand 75 % dintre arestati provine dintr-o singura tara, si taote episoadele au aceeasi modalitate de desfasurare- agresiune cu violenta apoi furt, viol sau crima- exista o problema specifica, care nu mai tine de orasul Roma, ci de toate marile orase ".
In concluzie, Veltroni atrage atentia asupra unui risc de xenofobie in capitala Italiei. Deci sunt necesare masuri imediate, iar Italia trebuie sa ridice problema in cadrul Uniunii Europene. Din nou se adreseaza Romaniei: " daca Romania face parte din UE, atunci trebuie respectate unele reguli (...) nu se pot trimite mii de persoane dintr-o tara europeana in alta". "Trebuie incepute repatrierile, altfel nu se mai poate"- subliniaza Veltroni.
Primarul Romei a amintit si de intalnirea de saptamana trecuta cu ministrul Cristian David : " cu ministrul roman am fost dur, cat este necesar. Unii spun ca am exagerat cu cele scrise in pagina mea, dar diaspora nu poate ramane indiferenta cu ceea ce i se intampla!Comentarii

:-? Vad ca romanii nu au invatat nimic nici in ultimii 17 ani si nici in aia 50 de comunism. Pai voi credeati ca e tare interesant sa vezi taberele de tigani la tot pasul langa gunoaie si pe autostrazi? Presimt ca in final o sa revenim la starea de dinainte de 2007, adica la cosul de gunoi al UE! Sa dea domnul sa nu fie asa, dar intr-acolo ne indreptam! [-(
de Bebe in data de 2007-11-08 16:02


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare