Diaspora romana
Despre noi cei plecati de acasa

Vola.ro

 

Voronin nu vrea consulate româneşti la Cahul şi Bălţi
     media: 5.00 din 30 voturi

Voronin nu vrea consulate româneşti la Cahul şi Bălţi
Duminică 26 august 2007, 06:35

Tensiunile dintre Bucureşti şi Chişinuă se amplifică. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin , a anunţat ieri că cele două consulate româneşti de la Bălţi şi Cahul nu vor mai fi deschise. Şeful statului moldovean a spus că nu a promis niciodată că aceste consulate vor fi deschise şi a acuzat autorităţile de la Bucureşti că plătesc diferite persoane ca să facă lobby pentru unirea Republicii Moldova cu România. Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a făcut aceste declaraţii ieri seară în cadrul unei emisiuni televizate. Voronin pare să fi uitat că la începutul anului, mai exact pe 16 ianuarie 2007, spunea clar că la Bălţi şi Cahul vor fi organizate în regim de urgenţă două consulate. Astăzi, însă, preşedintele moldovean spune că nu a promis nimic.
"Am putea fi socati daca in ultimii 150 de ani moldovenii din Romania si-ar fi uitat statul, nu ar mai tine minte cum se numeste cu adevarat limba lor, ar fi dat uitarii faptele eroilor lor, nu si-ar mai aminti nici de Dimitrie Cantemir , nici de Vasile Alecsandri, nici de Mihai Eminescu , nici de Ion Creanga, nici de Mihail Sadoveanu. Dar ei nu au uitat", a comentat presedintele moldovean.
Surse : Realitatea.net si cetatean.ro Citeste toata stirea aici!


Tarife mai mici pentru roaming
     media: 5.00 din 26 voturi

Tarife mai mici pentru apelurile în străinătate

Sâmbătă 25 august 2007, 11:59


Începând de astăzi, companiile de telefonie mobilă introduc treptat noile tarife de roaming. Orange a anunţat că, de astăzi, va percepe 49 de eurocenţi pe minut pentru apelurile către statele Uniunii Europene şi 24 de eurocenţi pentru apelurile primite pentru cei care se află în străinătate.

Vodafone România va introduce noile costuri din 29 august, când apelul efectuat în afara graniţelor va fi tarifat cu 48 de eurocenţi pe minut. Pentru apelurile primite în roaming, în spaţiul Uniunii Europene, clienţii Vodafone România vor beneficia de tariful unic de 24 de eurocenţi.

Compania Cosmote va pune în aplicare noile tarife pe 30 august. Astfel, un apel efectuat în Uniunea Europeană va fi tarifat cu 49 de eurocenţi pe minut, iar un apel primit cu 24 de eurocenţi.

Noile tarife au fost stabilite în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Anterior acestor modificări, tarifele pentru apelurile efectuate în ţările Uniunii Europene variau între 1,39 dolari pe minut şi 3,39 dolari, în funcţie de zonă.
Sursa: Realitatea TV

Locuri de munca in Franta fara accord (La Liber)
     media: 5.00 din 24 voturi

**BATIMENT ET TRAVAUX PUBLICS

*Secteur Batiment (gros oeuvre)

*Secteur Batiment (second oeuvre)

**MECANIQUE, TRAVAIL DES METAUX ET INDUSTRIES DIVERSES

Lista completa in limba franceza : http://e-online.com.md/franta/locuri_de_munca.htm

**HOTELLERIE, RESTAURATION ET ALIMENTATION

**INDUSTRIES DE PROCESS

**AGRICULTURE

**COMMERCE ET VENTE

**PROPRETE


Chişinăul a interceptat convorbiri de la Consulatul Român
     media: 5.00 din 28 voturi

Chişinăul a interceptat convorbiri care incriminează un înalt funcţionar de la Consulatul Român
Vineri 24 august 2007, 05:37
Poliţia din Republica Moldova a interceptat o convorbire telefonică între un bărbat suspectat că face parte dintr-o reţea criminală şi unul dintre înalţii funcţionari români de la Chişinău, relatează publicaţia "Nezavisimaia Moldova" citată de BBC. În timpul convorbirii, un angajat al Consulatului Român din Republica Moldova acceptă perfectarea vizelor, contra bani, pentru un grup de cetăţeni moldoveni. Din grup făceau parte şi copii care nu aveau procura necesară din partea părinţilor, scrie "Nezavisimaia Moldova". Publicaţia prorusă susţine că grupul care se ocupa de obţinerea vizelor, ocolind procedurile legale, era urmărit de mult timp, inclusiv prin interceptarea convorbirilor telefonice dintre diferite persoane şi funcţionari ai Consulatului Român la Chişinău. Dezvăluirea vine în contextul în care oficialii din Republica Moldova au acuzat un diplomat român că face afaceri cu vize. Săptămâna trecută, ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan , a acuzat autorităţile române de minciună. Oficialii de la Chişinău susţin că Ministerul de Externe român ştia încă din luna iunie că un diplomat al său este anchetat pentru luare de mită. Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că statul român va răspunde dur la aceste acuzaţii de corupţie.
Sursa: Realitatea TV

Pe aceeaşi temă:

MAE anchetează presupusul caz de corupţie de la Chişinău (Marţi 21 august 2007)
Diplomat român, suspectat de corupţie (Miercuri 22 august 2007)
Preşedintele denunţă "ultima agresiune orchestrată la adresa României" (Miercuri 22 august 2007)
Premierul cere urgentarea anchetei în cazul vizelor (Joi 23 august 2007)

Oare unde vor ajunge relatiile Romania - R-Moldova?


Un panou cu inscripţia Ţinutul Secuiesc
     media: 5.00 din 25 voturi

Un panou cu inscripţia Ţinutul Secuiesc,
amplasat la intrarea în Covasna, provoacă dispute politice

Joi 16 august 2007, 17:54
Un panou cu inscripţia Ţinutul Secuiesc a fost amplasat la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov. La eveniment au fost prezente autorităţile din Covasna, dar şi câţiva parlamentari, printre care şi preşedintele UDMR, Marko Bela. Inaugurarea panoului a fost un motiv de ceartă între deputatul PRM Lia Olguţa Vasilescu şi Marko Bela. "Mi se pare aberantă, mi se pare că încurajează extremismul, mi se pare că românii trebuie să îşi dea seama cine încurajează extremismul. Domnii Băsescu şi Tăriceanu trebuie să se trezească", a protestat deputatul PRM Lia Olguţa Vasilescu."Care e scopul? De-a face reclamă Covasnei, ţinutului, culturii, farmecului zonei", susţine Janos Demeter, preşedinte CJ Covasna.Panoul conţine inscripţia Ţinutul Secuiesc în trei limbi: română, maghiară şi engleză. Panoul este ilustrat cu o poartă tradiţională secuiască şi un cuplu de tineri îmbrăcaţi în costume populare. Autorităţile din Covasna au declarat că intenţionează să monteze astfel de afişe şi la celelalte intrări în judeţ.
Sursa: Realitatea TV


Consulatul României de la Viena asaltat din nou de români
     media: 5.00 din 26 voturi

Consulatul României de la Viena asaltat din nou de români
Miercuri 15 august 2007, 00:53
60 de români s-au adunat şi ieri în faţa Consulatului României de la Viena. Ataşatul de presă al Ambasadei României la Viena a declarat pentru Realitatea Tv că toate cererile privind documentele provizorii de călătorie au fost soluţionate, astfel că oamenii se pot întoarce în ţară. "Ieri au fost prelucrate în jur de 180 de cereri. În general este vorba de posesia unor documente de călătorie care au expirat şi aceasta constituie o problema destul de mare în spaţiul Schengen. De aceea, noi sugerăm verificarea valabilităţii actelor de călătorie, inclusiv a acelor pentru copii. Pentru a evita astfel de situaţii este important ca aceste documente să se actualizeze din timp la consulatele României din ţările de reşedinţă, în special este vorba de cetăţeni care vin dinspre Spania şi Italia şi tranzitează Austria", a susţinut Ioana Bobeş, ataşat de presă Ambasada.
Sursa: Realitatea TV
Dacă esti deja in spaţiul Schengen sau vrei sa ajungi acolo nu uita sa treci pe la www.diasporaro.0x.ro ! Romanii sunt deja acolo si te asteaptă !


Rusii cuceresc Polul Nord
     media: 5.00 din 26 voturi

Exerciţii militare ale ruşilor, la Polul Nord

Joi 09 august 2007, 06:43
Aviaţia strategică rusă a survolat Polul Nord şi a efectuat o serie de teste cu rachete de croazieră, conform agenţiei Ria Novosti. Este vorba despre 16 bombardiere şi patru avioane de realimentare. Unităţile de aviaţie au simulat raiduri de bombardament şi au lansat peste zece rachete, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene ruseşti. Exerciţiile militare, care vor continua, au loc în contextul în care Rusia a fost criticată recent că vrea să anexeze circa 1,2 miliarde de metri pătraţi din Oceanul Arctic, fiind interesată de rezervele importante de petrol si gaze naturale din adâncuri.
Sursa: Realitatea TV

Nu stiu ce cred altii, dar eu deja am inceput sa ma sperii. Ce va mai urma? Rusii isi fac de cap, comunitatea internationala reactioneaza cu precautie, ma intreb daca va urma ceea ce deja s-a intamplat in Transnistria, Georgia, etc.... Adica Rusii ocupa, si noi asistam!

Urmariti evolutia evenimentelor: 1) Rusia revendica 2) Rusia pune steagul la Polul Nord


Comemorare la Nagasaki
     media: 5.00 din 26 voturi

Comemorare la 62 de ani de la atacul atomic de la Nagasaki
Joi 09 august 2007, 09:36
Locuitorii oraşului japonez Nagasaki au comemorat în această dimineaţă victimele atacului cu bombă atomică de acum 62 de ani. La Nagasaki au murit pe 9 august 1945 şaptezeci de mii de oameni. Atacul a venit la numai trei zile după cel de la Hiroshima. Participanţii la ceremonie au păstrat un moment de reculegere la 11.02, ora locală (5 şi 2 minute, ora României), exact în în clipa în care, în urmă cu 62 de ani, bomba atomică Fat Man a topit întreg oraşul într-o imensă sferă incandescentă. În cursul ceremoniei, premierul nipon Shinzo Abe, a reamintit că Japonia, singura ţară care a suferit un atac atomic, are rolul de a preveni comunitatea internaţională asupra pericolului pe care îl reprezintă proliferarea armelor nucleare. La rândul său, primarul oraşului a denunţat programele nucleare militare dezvoltate de India, Pakistan, Coreea de Nord şi Iran. Anul trecut, unii demnitari din cabinetul de la Tokyo au propus ca temă de reflecţie posibilitatea ca Japonia să dezvolte un program nuclear . Propunerea a venit după ce Coreea de Nord a efectuat un test atomic în subteran la 9 octombrie 2006.
Sursa: Realitatea TV


Cea mai înaltă distincţie acordată unui român
     media: 5.00 din 26 voturi

Cea mai înaltă distincţie a Muzeului Holocaustului din Israel, acordată unui român

Joi 09 august 2007, 06:43
Un soldat român care a salvat viaţa mai multor evrei în timpul celui de-al doilea Război Mondial a primit cea mai înaltă distincţie a Muzeului Holocaustului din Israel, Yad Vashem. Theodor Criveanu a murit în 1988. Distincţia i-a fost înmânată fiului său.Ofiţer în rezervă în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Theodor Criveanu s-a opus deportării evreilor în lagărele naziste. Cotidianul International Herald Tribune relatează că ofiţerul român trebuia să întocmească liste cu evreii apţi de muncă şi care astfel nu mai erau trimişi în lagărele morţii. Criveanu a salvat mii de evrei acordându-le permise de muncă peste limita admisă de nazişti. La terminarea războiului, ofiţerul român s-a căsătorit cu fiica unuia dintre evreii pe care îi salvase.
Sursa: Realitatea TV


Final de anchetă în dosarul Mineriadei din 1990
     media: 5.00 din 25 voturi

Final de anchetă în dosarul Mineriadei din 1990

Miercuri 08 august 2007, 13:55
Procurorii militari au încheiat ancheta în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, în cazul acuzaţilor militari. Pentru cei civili, printre care şi fostul preşedinte Ion Iliescu, ancheta va fi continuată de procurorii civili.După mai bine de 10 ani de anchetă, secţia parchetelor militare a finalizat o primă parte a dosarului în care erau cercetate evenimentele din 13-15 iunie 1990. Anchetatorii au dispus astăzi trimiterea in judecată a foştilor generali în reverză Mihai Chitac şi Gheorghe Andriţa, dar au păstrat în lucru dosarul cel mai important, adică cel care vizează implicarea fostului preşedinte Ion Iliescu. Iliescu va fi cercetat în continuare de procurorii parchetului general pentru instigare la omor deosebit de grav.Conform unui comunicat al parchetului general, dosarul care îl vizează pe Ion Iliescu a fost mutat deja de la secţia parchetelor militare, la cea civilă, pentru că o decizie a Curţii Constituţionale a stabilit că civilii nu pot fi cercetaţi de procurori militari. Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pe 19 iunie 2007 pentru că a determinat cu intenţie intervenţia în forţă a militarilor împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti şi din alte zone ale Capitalei, fapt ce a avut ca urmare moarte şi rănirea prin împuşcare a mai multor persoane. Dosarul militarilor are 13 volume, fiecare cu câte cel puţin 5-6 sute de pagini. Rechizitoriul care va fi trimis Înaltei Curţi lămureşte implicarea celor 4 ofiţeri în incidentele de la Romarta Copiilor şi din faţa Ministerului de Interne. Anchetatorii spun că cele două episoade au avut la bază un plan pus la cale de câţiva reprezentanţi ai Guvernului pe 12 iunie, la Scroviştea.Dosarul mineriadei a mai fost o dată soluţionat, însă Înalta Curte a cerut refacerea urmăririi penale, timp în care unul dintre cei cinci acuzaţi, colonelul de poliţie Călin Traian Ştefan a murit. Conform acestui rechizitoriu, fostul ministru de interne Mihai Chiţac a dat dispoziţie ca forţele de ordine să elibereze Piaţa Universităţii de manifestanţii care protestau de o lună şi jumătate.Au fost arestate 250 de persoane, eliberate ulterior chiar de Chiţac, care a fost mustrat din această cauză de Ion Iliescu. Sediul Ministerului de Interne a fost pichetat de alţi protestatari, care cereau eliberarea arestaţilor. Soldaţii au tras peste 1400 de cartuşe, muniţie de război.A doua zi au fost chemate la Bucureşti 14 trenuri cu muncitori şi mineri din ţară. Incidentele care au urmat, susţin procurorii citând lucrări de psihologie şi sociologie a mulţimilor, s-au produs pe fondul unei puternice stări de tulburare, la care au contribuit membrii partidului aflat la putere, FSN.
Sursa: Realitatea TV


S-a stins Florian Pittiş
     media: 5.00 din 26 voturi

S-a stins Moţu Pittiş

Duminică 05 august 2007, 16:40
Boala l-a doborât pe Florian Pittiş. Artistul s-a stins, în jurul orei 15, la Institutul Oncologic Fundeni, unde era internat de două săptămâni. Starea lui s-a agravat de la o zi la alta, iar cancerul de prostată de care suferea s-a transformat în metastaze multiple. Florian Pittiş a fost internat luni de urgenţă la Institutul Oncologic Fundeni, după ce cu o săptămână înainte făcuse un set de analize tot la Institutul Fundeni.Familia a ţinut la confidenţialitate şi le-a cerut medicilor să nu vorbească cu presa despre starea artistului. Şi Florian Pittiş a dorit ca informaţiile privind starea sa de sănătate să nu fie divulgate presei sau persoanelor neautorizate, a declarat medicul Mădălina Drăgănescu, citând o notă semnată de Florian Pittiş, pe 2 august. Medicul care l-a îngrijit pe artist a spus că acesta a suportat ultima perioadă din viaţă cu mult umor şi demnitate.Cunoscut interpret de muzică folk şi om de radio, Florian Pittiş era alintat cu porecla de Moţu. S-a născut pe 4 octombrie 1943 la Bucureşti şi a devenit cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, iar mai târziu, în Cenaclul Flacăra. Între 1992-2001 a cântat alături de Pasărea Colibri. A jucat şi în câteva filme: Gioconda fără surâs, Adio, dragă Nela, Veronica se întoarce, Înnebunesc şi-mi pare rău. Cunoscută este şi pasiunea sa pentru fotbal, Pittiş fiind membru al Clubului Aristocratic al Rapidului.
Sursa: Realitatea TV


Au inebunit Romanii?
     media: 5.00 din 26 voturi

De multa vreme, de cand sunt plecat de acasa m-am obisnuit sa citesc ce spun comunitatile romanilor aflate departe de casa. printre ele se afla una pe care nu o voi numi - am inceput sa ma indoiesc ca mai pot fi numiti romani! Multe lucruri le-am trecut cu vederea, e normal ca omul sa aiba idei proprii, sa aiba credinta proprie, sunt adeptul libertatii aproape depline!
Dar asta a fost peste masura! In chiar zilele in care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericirea Sa patriarhul Teoctist nu se racise bine, e acuzat de "fascism" ca membru al legionarilor din Romania! Nu stiu ce fel de Roman mai e acela care da cu pietre intr-o zi de doliu national ! Indiferent de ceea ce crezi , in adancul sufletului , nu poti sa te cobori atat de jos incat sa lovesti un om aflat in sicriu in asteptarea coborarii sale in mormant!


Oare atat de mult ne urasc acele semintii care ne vorbesc limba, care au trait candva pe aceste pamanturi? Oare sa nu fie adevarat ca ar trebui sa te feresti de moarte de astfel de "musafiri".

Ma opresc aici caci simt ca iau foc, si nu mai pot fi obiectiv! parerea voastra care este??


Biserica romana in doliu
     media: 5.00 din 25 voturi

Patriarhul Teoctist a decedat

Preafericitul Parinte Teoctist va fi inmormantat vineri, in Catedrala Patriarhala , alaturi de predecesorul sau, patriarhul Iustinian. Slujba de inmormantare a Patriarhului va incepe la ora 11:00. Potrivit Episcopului Vicar Patriarhal, Vincenþiu Ploiesteanul, Patriarhul Teoctist nu a lasat niciun testament, "fiind o fire optimista" si neasteptandu-se ca momentul acesta sa vina atat de brusc. Acesta a adaugat ca daca va fi posibil, trupul Patriarhului Teoctist va fi mutat in Catedrala Mantuirii Neamului .
Preafericitul Parinte a decedat ieri dupa-amiaza, la 17:00 in urma unui stop cardiac. Acesta a fost internat la sectia de Urologie a spitalului Fundeni, pentru efectuarea unei operatii de prostata. Desi operatia s-a desfasurat in conditii bune, pe fondul unei complicatii, Patriarhul Teoctist a decedat.
Cu ceva timp inainte de a se afla tragica veste Biserica Ortodoxa Romana a remis un comunicat prin care sustine ca starea de sanatate a Pariarhului este buna. Acesta a fost la un control medical duminica, iar in cursul zilei de ieri a suferit o interventie chirurgicala la prostata, care s-a desfasurat cu succes. Medicii au spus ca starea sa este buna, iar Biserica Ortodoxa anunta ca Teoctistul este "asteptat sa se intoarca cat mai curand la Resedinta Patriarhala ".
Preafericitul Patriarh Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romane a decedat, ieri, in jurul orei 17:00, la varsta de 92 de ani, la Institutul Fundeni din Bucuresti, din cauza unor complicatii cardiace, care au aparut dupa o interventie chirurgicala efectuata la prostata.
Ziua funeraliilor Patriarhului Teoctist va fi decretata zi de doliu national, potrivit unui comunicat remis de Guvern, prin care premierul Tariceanu exprima "profundul regret" pentru moartea Patriarhului, in numele Executivului. "Este un moment de adanca tristete pentru noi toti. Romania a pierdut una dintre personalitatile sale luminoase, un om de mare intelepciune care a pus intotdeauna tara si Biserica mai presus de orice interes personal.”


Cartea Verde nu mai este necesară în UE
     media: 5.00 din 25 voturi

Cartea Verde nu mai este necesară în UE

Miercuri 01 august 2007, 09:34
Românii şi bulgarii care circulă cu maşina în Uniunea Europeană nu mai au nevoie de Carte Verde, începând de astăzi. Decizia a fost luată de Comisia Europeană la începutul lunii iulie. Astfel, la trecerea oricărei frontiere din spaţiul comunitar, şoferii nu mai trebuie să prezinte documentele de asigurare ale autoturismului înmatriculat în România sau Bulgaria, adică asigurarea obligatorie auto şi Cartea Verde. De altfel, începând cu 1 ianuarie 2007, preţul Cărţii Verzi a fost inclus în tarifele RCA.
Sursa: Realitatea TV

PS : Toate stirile care apar pe acest blog au trecuta si sursa unde au aparut pentru prima data!
In cazul in care nu apare sursa, ele (stirile si insemnarile) apartin Moderatorilor acestui Blog. Toate stirile preluate au ca scop informarea cetatenilor romani din diaspora!
Cu stima : Ovidiu Horia! 
Romanii din Germaniavizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Curs Valutar v1.0
Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare